Páčia sa vám staré rámiky, no obsah nie je to pravé orechové? Alebo ste našli nejaký bez plátna? Rozmýšľate ako by sa dali využiť? Tu ste na správnej adrese. Ukážeme si zopár inšpirácií, ako sa dajú využiť staré rámy. Vo všetkých prípadoch to bude menej tradičné a určite zaujímavé.

Nie ste príliš tvorivý typ?

Výsledkom môže byť jednoduchá, no originálna koláž. Či už niektoré rámiky naplníte alebo ich všetky len rozmiestnite po stene, budú spolu vytvárať harmonickú zmes. Čím viac tvarov a veľkostí, tým lepšie.

kolaz zo starych ramov


Hurá, poďme ich premaľovať!

Ďalšou alternatívou je pretretie farbou, ale pozor - nie celé, len čiastočne. Poďte sa s nami pozrieť, koľko parády to urobí na stene. Dostanete zaručene originálny efekt na stene, ktorý len tak niekde neuvidíte. Kombinácia - čiastočné jednoduché premaľovanie s pôvodným motívom je 100% originálny doplnok.

zamalovane stare ramy na stene

Ak sa vám zdá čiastočné premaľovanie polovičné riešenie alebo ste dušou minimalisti, premaľujte ich úplne. Jednoducho splynú so stenou, ale stále budú tam. V tomto prípade si môžete dovoliť zdobenejšie rámy či väčšie veľkosti.

zamalovane stare ramy na stene

A ak chcete nájsť zlatú strednú cestu, môžete ich premaľovať len do nejakej výšky. Pekným výsledkom je napojenie na horizontálny predeľ steny, ale aj jednoduché horizontálne predelenie obrázku, kde jedna časť splynie so stenou.

zamalovane stare ramy na stene

Máte radi praktické a účelné veci?

Využite ich ako police. V hre sú dva spôsoby - smerom von alebo smerom dnu. Jednoduchý vzhľadjednotný náter police i rámu vyzerá nadčasovo, ale fantázii sa medze nekladú a i tu sa dá vymyslieť zaujímavý dizajn.

stare ramy ako police

Niečo pre romantické duše

Pre tých, čo majú radi romantickejšie alebo vintage dekorácie, máme taktiež zopár tipov. Veľmi efektne vyzerá rám s vyrobenými alebo zakúpenými origami prvkami - vtáky, motýle či kvety. Zdobenejšie rámy skvelo vyzerajú so starými fotografiami, ako nástenka so šperkami či bižutériou či ako vešiak.

upcyklovanie starych ramov

Sezónne dekorovanie je vítané

Tipy ukončíme nastávajúcou tematikou, a to je pomaličky nastupujúca vianočná atmosféra. Staré prázdne rámiky môžu poslúžiť ako oporná konštrukcia pre dekorovanie rastlín, či dekorácii. A že to vyzerá ozaj pre oko lahodiaco, uznajte sami.

stare ramy vianocne zdobenie

Veríme, že sme vás článkom inšpirovali a vyberiete si u nás z ponuky rámov.

Tím VETESH